Spring naar inhoud

Een zeer speciale workshop tafeldekken, met fotograaf.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Workshop-Tafeldekken-Kerst

Woehoe! Afgelopen vrijdag, 24 november, was het zover. Ik verzorgde een workshop waarin ik de richtlijnen voor het sfeervol dekken van de tafel uit heb gelegd. Tijdens een workshop leg ik de richtlijnen uit en gaan de deelnemers zelf aan de gang om voor 1 persoon een mooie tafel te dekken. Ik geef hier en daar wat tips en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.
Het speciale van deze workshop was dat er een fotografe van het AD aanwezig was. Best spannend!

Hoe deze workshop tot stand kwam.

In een post op een Facebookpagina werd er gevraagd naar bedrijven/ondernemers die mensen met de Kerst ontzorgen. Dit kon een kok zijn of iemand die de service heeft om de Kerstboom mooi te versieren naar ieder thema.
Nou ja, op m'n lijf geschreven, dacht ik. Dit is mijn kans om meer zichtbaar te worden met mijn bedrijf in Nederland. Dus heb ik via Facebook een persoonlijk bericht geschreven naar de betreffende persoon. En zij vond mijn concept wel heel interessant. Ik dek de tafels niet voor de mensen, maar ik leer ze juist hoe ze zelf de tafel met veel sfeer kunnen dekken.

Wauw! Gaaf dat ze mijn concept interessant vond, maar ik was nog steeds wel een beetje sceptisch. Zij zelf kon namelijk niet op de dag van de workshop aanwezig zijn. Mijn gedachte was meteen: "Hoe wil je dan een artikel schrijven, als je er niet eens zelf bij kan zijn?"

Een paar dagen voor de workshop had ik contact met de fotografe en toen ging ik beseffen dat het toch echt ging gebeuren. GAAF!
De workshop ging ik organiseren bij een collega van me. Zij zou de lunch voor deze middag verzorgen. Met haar bedrijf Soep d"Ing maakt ze heerlijke homemade soepen en verzorgt ze ook nog eens complete lunches. Een perfecte combi!

Dag van de workshop met fotografe.

De dag begon voor mij best rustig. Kinderen naar school, even nog een beetje mediteren en ik ging op weg naar Boxtel.
Ik versierde de keuken van Soep d'Ing nog een beetje extra, zodat we helemaal in de Kerstsfeer waren en om 10.30 uur kwamen 4 van haar vriendinnen de workshop volgen. De fotografe kwam terwijl de workshop al in volle gang was.

Na mijn uitleg gingen de dames hun tafel dekken voor 1 persoon. Ik had ook voorbeelden gegeven hoe je een servet op verschillende manieren feestelijk kan vouwen. De dames gingen vervolgens heerlijk hiermee freubelen. Hier en daar gaf ik wat tips en aanwijzingen.

Toch had ik niet echt het gevoel dat ik in deze workshop zat. Ik gaf tijdens de workshop teveel mijn ervaringen uit mijn privésituaties en dat is natuurlijk nooit goed. Maar ik heb hier zeker ook weer van geleerd en heb besloten om aan mijn workshop een gratis weggever toe te voegen. Namelijk een gids waarin ik verschillende manieren van het vouwen van servetten uitleg.  Deze ontvangt men na het volgen van de workshop via e-mail.

Het artikel wordt 15 december in het AD gepubliceerd. Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit eruit komt te zien.

Geniet van je dag!

Sfeervolle groetjes,
Marlou

Geef een reactie