Spring naar inhoud

Meer sfeer met bloemen op jouw sfeervol gedekte dinertafel

 Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Bruiloftstyling-Tafelstyling-Tafelstyliste-Trouwen-Huwelijksjubileum-Verjaardag

Bij het sfeervol dekken van jouw tafel zijn naar mijn idee bloemen ondenkbaar. Bloemen geven je tafel zo veel sfeer, je geeft je tafel hiermee een bepaalde uitstraling waar je met plezier aan tafel gaat zitten en nog meer gaat genieten van jouw heerlijke etentje.

Het bepalen van de soort en kleur bloemen.

In verschillende blogs heb ik je al tips gegeven voor het dekken van een mooi gedekte tafel. Zo heb ik uitgelegd dat je met het maken van een plan het voor jezelf makkelijker maakt om de tafel te gaan dekken. Maar ik heb je ook tips gegeven over het vouwen van servetten op verschillende manieren.
In deze blog leg ik je met alle plezier uit hoe je bloemen kunt verwerken op je mooi gedekte tafel.

Wanneer ik duidelijk heb wat ik wil gaan serveren en wat voor servies ik wil gebruiken, ga ik bedenken welke sfeer ik op tafel wil laten overkomen en welke bloemen hierbij passen. Romantisch, vrolijk of misschien iets wat past bij het seizoen waarin we zitten .
Meestal weet ik al van tevoren wat voor soort bloemen ik wil gebruiken, maar het komt ook voor dat ik pas een idee van bloemen krijg in de bloemenwinkel.

Met het kiezen van de bloemen houdt je rekening met het servies dat je wilt gebruiken. Het meest gebruikte kleur servies is wit en hier passen eigenlijk alle kleuren bij. Anders kijk je naar de kleuren die in het servies terug komen, welk tafelkleed en servetten je wilt gebruiken en de decoratiematerialen en de vaasjes waarin je de bloemen wilt schikken . Deze kleuren laat je terugkomen in de bloemen.

Een handige tip is om een paar dagen van te voren alvast even bij de bloemist langs te gaan om een idee te krijgen welke bloemen in het seizoen zijn. Vaak kun je de gewenste bloemen bij de bloemist bestellen en afspreken wanneer je de bloemen komt ophalen.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Buitenbruiloft-Lente-Festival-Verjaardag-50jubileum-21jaar-Familie=Vrienden-Dineren
Fotocredit Natalja Fotografie

De tafel decoreren met bloemen.

Nu de tafel is gedekt zie je hoeveel ruimte je over heb om de tafel te gaan decoreren. Je hebt nu voor jezelf duidelijk wat je precies wil gebruiken als decoratie, bijvoorbeeld verschillende soorten kandelaars, kleur van de kaarsen en vaasjes waarin je de bloemen gaat schikken. Speel een beetje met je decoratie en bloemen waar je deze op tafel wilt plaatsen maar zorg ervoor dat je gasten nog goed oogcontact hebben tijdens je etentje.

Tip: Je kunt de bloemen schikken in verschillende vaasjes. Speel ook met de hoogtes van de vaasjes die je wilt gebruiken. In bijvoorbeeld verschillende soorten flessen kun je met de bloemen ook heel leuk de tafel decoreren.

Nog een tip die ik je kan meegeven is om losse bloemen te plaatsen op of in de servetten. Om het tot een geheel te maken gebruik je dezelfde soorten als welke je in de vaasjes hebt geplaatst.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en wens je heel veel plezier met het dekken van jouw tafel. Met deze tips kun je altijd door het hele jaar heen, voor iedere gelegenheid een mooie sfeervolle tafel voor je familie en vrienden dekken.
In mijn Stijlgids "Richtlijnen voor Sfeervol Tafeldekken" leg ik je de richtlijnen uit voor het dekken van een strak gedekte tafel die heel veel sfeer uitstraalt. Deze kun je gratis downloaden.

Heb je iets te vieren (een bruiloft, een speciale verjaardag, wil je een goede vriend(in) bedanken voor de steun of zijn jullie 50 jaar getrouwd) en zou je het fijn vinden als je hierbij hulp krijgt bij het dekken van jouw tafel(s)? Neem dan hiervoor contact met me op. Ik neem graag de zorgen uit handen, zodat jij meer tijd hebt voor de andere belangrijke zaken die voor deze dag geregeld moeten worden.

Ik zou zeggen: Laat je tafel stralen!

Geniet van je dag!

Een sfeervolle groet,
Marlou

Met dank aan Birense Fotografie, Natalja Fotografie, Mandy Eileen Photography

Geef een reactie