Spring naar inhoud

Geniet volop van je leven!

 Table4You-Blog-GenietVanJeLevenGeniet volop van je leven, zolang je kunt!

Dat is een rare titel voor mijn blog, anders dan je gewent bent misschien. Maar ik meen het echt. Je moet serieus volop genieten van je leven. Te veel mensen hebben het niet voor het kiezen en krijgen bijvoorbeeld kanker of een andere erge ziekte. Sommigen genezen van deze ziekte, maar ook velen niet. Hoe hard dit ook klinkt.

Ik heb een vriendin die na haar bevalling een hersenbloeding heeft gehad. Gelukkig was zij alert op haar symptomen en was ze op tijd in het ziekenhuis. Tijdens de MRI-scan kreeg zij een hersenbloeding. "Gelukkig" was ze op de goede plaats waar ze direct geholpen kon worden. Ze was haar spraak kwijt en was aan 1 kant verlamt. Gelukkig is ze hier goed uitgekomen, heeft ze haar spraak volledig terug en is ze niet meer verlamt.
Ook heb ik een andere vriendin van me bijna 10 jaar geleden verloren. Ze ging met griepklachten naar huis. Die nacht is ze in haar slaap overleden. Tot op vandaag is het nog steeds een raadsel waar ze nou precies aan is overleden. Ze was in bloei van haar leven, leefde volop en is toch niet ouder geworden dan 31 jaar.

Mijn eigen wake-up call.

In april van dit jaar (2016) is er bij mijn suikerziekte geconstateerd. Ik had iets te veel last van blaasontstekingen in een korte periode., dus toch maar urineonderzoek laten doen. Hier vonden ze suiker in mijn urine. Ik moest direct op gesprek bij mijn huisarts en werd mijn bloed onderzocht. Mijn suikergehalte was way te hoog. Dit was over de 20, wat normaliter tussen de 5 en 7 moet zijn. Als ik dit op zijn beloop had gelaten had ik een vergrootte kans op hart- en vaatziekte gehad. Je kent zelf de gevolgen hiervan.
Direct aan de medicijnen en mijn eetpatroon aangepast. Nu ben ik gelukkig weer op de goede weg. Ben er nog niet, maar ik ga richting de goede suikerwaardes en ben ik niet meer zo moe als dat ik hiervoor was. Ook 1 van de symptomen van suikerziekte, alleen dacht ik dat ik in de overgang zat. Ik ben toch aan de tweede helft van de 40.......

Mooie bruiloft voor een terminale bruid.Table4You-BijzondereBruiloft

Zeer vereerd ben ik dat ik als specialist uit de trouwbranche mee mag werken aan deze speciale bruiloft.
Haar zus had op internet een verzoek gedaan voor haar zus die terminaal hersenkanker heeft en deze bruid had nog maar 1 wens. Dat ze nog mocht trouwen met de man van haar leven. Maar door de omstandigheden waren de financiën hier niet meer voor.
Ik zag deze oproep voorbij komen op een Facebookpagina voor leveranciers uit de trouwbranche. Geen moment twijfelde ik er aan om hierop te reageren. Direct de desbetreffende weddingplanner een bericht gestuurd dat ik graag mijn diensten ter beschikking stel voor deze bijzondere actie.
Er waren zoveel specialisten die zich hiervoor aanmeldden, maar trots ik ben dat ik uitgekozen ben om aan deze bruid mijn diensten te leveren.
In een mooi telefoongesprek van een uur heb ik haar wat beter leren kennen. Wat een geweldig mooi mens is deze bruid. Ze staat volop in het leven en geniet van alles wat nog op haar pad komt. Ze heeft geen einddatum (klinkt cru hoe ik het op dit moment schrijf). Maar ze leeft en geniet tot het moment dat ze te horen krijgt dat ze uitbehandeld is.

Het is een heel ander soort blog dan wat je misschien van me gewend bent. Het is ook iets langer. Maar mijn bezoek aan mijn vriendin met haar pasgeboren dochter en deze geweldige bruid, heeft me wel doen beseffen dat je echt moet genieten van het leven. En dat je leven in 1 ogenblik anders voor je kan verlopen.

Geniet van je dag!

Groetjes,
Marlou

 

Geef een reactie