Spring naar inhoud

Kerst anno 2018

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Kerstdiner2018-KerststylingSinterklaas is in het land en het zal je zeker niet ontgaan zijn dat Kerst 2018 ook al snel eraan zit te komen.
De winkels zijn al een tijd gevuld met kerstballen en andere kerstversieringen. En hier en daar zie ik al Kerstversieringen in de tuinen en voor het raam. Je kunt hier van alles over denken, maar het is al een paar jaar zo dat men steeds vroeger in Kerstsfeer komt.
Maar wat zijn nu precies de trends voor dit jaar? Wil jij graag de trends volgen of houd jij liever van het klassieke?

Wanneer haal jij de Kerst in jouw huis?

Misschien is het je al opgevallen, maar ik houd echt wel van tradities en bij ons in huis komt de Kerstboom pas in de huiskamer als Sinterklaas terug naar Spanje is.
Ik houd er zelf wel van om dan de hele huiskamer in Kerstsfeer te versieren en dit is altijd in de traditionele kleuren goud en rood.

De ramen worden versierd met raamstickers en echt de hele kamer wordt in de Kerstsfeer gebracht. We verbruiken heel veel kaarsen en de openhaard wordt wat vaker aangestoken. Heerlijk om deze gezellige sfeer in huis te halen.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Kerstdecoratie-KerstdinerWaar haal jij je kerstdecoratie vandaan?

Ik geef echt toe dat ik een mengeling van decoratie gebruik. Lichtgevende beeldjes in de vensterbank, nepsneeuw en leuke eigen gemaakte creaties van de kinderen die ze vroeger op basisschool hebben gemaakt.

Zelf vind ik het heel leuk om ook zelf decoratie verzamelen. Dit doe ik voornamelijk door dennenappels uit het bos te spuiten in een bepaalde kleur.
Deze dennenappels heb ik eerst een flinke tijd laten drogen en daarna zijn ze goed genoeg om gespoten te worden. En wanneer ze nog net niet opgedroogd zijn wat glitter overheen strooien voor dat special finishing touch.
Je kunt deze decoratie natuurlijk ook heel makkelijk in de winkel kopen, maar daar betaal je al snel €3 tot €5 voor en dat vind ik zelf zonde van mijn geld.

De Kerst op jouw dinertafel.

Er is al ontzettend veel geschreven over de trends van 2018. Deze kun je op verschillende websites lezen. Ik beperk me tot het dekken van jouw sfeervolle Kersttafel.

Je merkt dat er echt ontzettend veel mogelijk is dit jaar en ook dit is ook zo bij het dekken van jouw tafel.
Hoe ga je de tafel dekken? Het allermooiste servies wordt van zolder gehaald en we willen veel sfeer aan tafel creëren. Het mooiste is dan om rekening te houden met de kleuren.
Of heb je dit jaar echt uitgepakt en nieuw servies gekocht, helemaal rekening houdend met de laatste trends.

Met welke kleur heb je de kerstboom versierd? Haal deze kleur ook terug op je dinertafel.
De trendkleuren voor dit jaar zijn zowel natuurkleuren bruin, wit, grijs. Maar ook blauw, heel veel verschillende kleuren bij elkaar en roze.
Het belangrijkste vind ik dat de decoratie bij jou past. Je kunt een trendvolger zijn, maar je kunt ook nog steeds houden van de traditionele kleuren en deze gebruiken op je tafel.

Een mooi gestreken tafelkleed blijft bij mij favoriet, Maar je kunt ook heel goed een natuurlijke loper maken van takken, hulst en bijvoorbeeld mos gebruiken. Deze aangekleed met de kerstballen in dezelfde kleur die je in je boom hebt hangen en heerlijk geurende kaarsen.

Heb je niet veel ruimte op tafel? Dan kun je er ook kiezen om boven de tafel aan de gang te gaan. Met takken uit het bos (of de winkel). Deze bindt je met lint of natuurlijk touw (sesaltouw) aan je lamp vast en hang je hier kerstballen aan op verschillende hoogte. Dit zorgt voor een speels effect boven je tafel.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-TafelEtiquette-TafelStyling-KerstDeze Kerst een strak gedekte tafel. Dat doe je zo.

Je ziet het helemaal voor je. Jouw gaaf gedekte tafel helemaal in jouw stijl waar je met veel plezier met je vrienden of familie gaat genieten van het heerlijke kerstdiner.

Wat ik gaaf vindt is wanneer je bestek, glazen en borden helemaal in 1 lijn met elkaar staan.
Maar wat bedoel ik hier nu mee? Ik zorg er dan voor dat alle borden even ver van de rand van de tafel staat. Dat het bestek met een duimlengte van de rand van de tafel ligt en dat de glazen op gelijke hoogte met elkaar staan. En dit alles spiegelt met degene die tegenover je zit, zodat je echt recht tegenover elkaar zit.

Houdt met het dekken van je tafel rekening met hoeveel gangen je wilt gaan serveren. Ga je 3, 4 of zelfs 5 gangen serveren. Houdt hier dan rekening mee met het indekken van je bestek. Het bestek voor het hoofdgerecht ligt direct naast het bord en zo werk je steeds naar buiten. Het gerecht waarmee je begint, daarvoor ligt het bestek helemaal aan de buitenkant.

Ik garandeer je dat je gasten versteld zullen staan hoe gaaf je tafel eruit ziet, als alles echt in 1 lijn met elkaar staat en dat bij iedere zitplaats evenveel ruimte is zodat jullie ontspannen kunnen genieten van het gezellige diner.

Heb je niet zoveel glazen of bestek? Geeft toch helemaal niet. Dan zorg je er gewoon voor dat je tussen de gangen even de glazen en/of het bestek afwast. Maar zorg er dan wel voor dat je voor iedere gang schoon bestek hebt. Dat eet gewoon veel lekkerder.

Ik hoop dat ik je met deze blog wat ideeën heb gegeven voor een geslaagde sfeervolle Kerst.
Ik wens je veel plezier met het versieren van je huis en uiteraard je Kersttafel.

Een sfeervolle groet,
Marlou