Spring naar inhoud

Het is LENTE! Zo maak jij een gezellige lentetafel

Table4You-SfeervolleTafelsmetPrsoonlijkeTouch-Openlucht-Buiten-Trouwen-Boomgaard-Landelijk-Tafeldekken-Etiquette

Het lijkt wel of iedereen eraan toe is. LENTE!
Tot het weekend was het zeker nog winter, tenminste in mijn woonplaats Eindhoven was het echt ijzig koud en had het ook nog gesneeuwd. De 1e helft van deze week was het ook nog heel koud en leek de lente nog heel ver weg. En met Pasen in het vooruitzicht gaan we ons voorbereiden op de lente en halen we dit mooie seizoen naar binnen.

Het lentegevoel alvast naar binnen halen.

Voordat het echt lenteweer wordt, en dat we met onze zomerkleren buiten kunnen lopen, moeten we echt nog even geduld hebben. Wanneer het nog zo koud is kunnen we toch wel alvast in de stemming komen voor de lente.
Een lentetafel kun je heel makkelijk zelf maken, eventueel door je eigen creativiteit te gebruiken. Maar dat kan natuurlijk ook uit de winkel gehaald worden.

Ikzelf vind het wel erg leuk om creatief bezig te zijn of van de eenvoud gebruik maken.
Je kunt heel makkelijk zelf decoratie maken met verschillende soorten potten of flessen. In het voorbeeld hierboven heb ik verschillende soorten onbewerkte potten gebruikt. Dit zijn potten van witte kaas, verschillende groente conserveren of van lege potten appelmoes. Met vrolijke kleurrijke bloemen geef je de tafel al heel snel een lente-uitstraling.

Een lentetafel met Pasen.

Deze zelf bewerkte tafeldecoratie kan ik ook perfect gebruiken voor het aankomend paasweekend. Ik heb nu al helemaal zin om de tafel sfeervol te dekken. Ik heb hier alvast een voorbeeld hoe je met Pasen een sfeervolle tafel kan dekken. Ik heb me hiervoor aan de basis uitgangspunten gehouden voor het sfeervol dekken van de tafel. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik mijn borden op een vingerbreedte van de rand van de tafel heb geplaatst. Dit heb ik ook gedaan met het bestek. Als je deze basis aanhoudt bij iedere tafel die je sfeervol wilt dekken, is succes gegarandeerd. Met wat tafeldecoratie die jij zelf mooi vindt kan ook jij voor iedere gelegenheid een sfeervolle tafel dekken.

Ook is het mogelijk om de verschillende potjes te bewerken. Ik gebruik hiervoor gewoon acrylverf van een doe-het-zelfwinkel of van de Xenos. Deze verdunnen met een klein beetje water, scheutje nagellakremover en met een klein beetje modpodge-lijm met elkaar vermengen.
Je kunt hiervoor verschillende kleuren gebruiken, die jij wilt gebruiken. Met een sponsje tamponeer je deze aan de buitenkant van het potje, die je van tevoren vetvrij hebt gemaakt. Vervolgens plaats je het potje in je oven. Terwijl het potje in de oven staat verwarm je de oven op 170 graden en bak je het potje gedurende 40 minuten. Met een open deur laat je het potje afkoelen.
Afhankelijk van je eigen smaak kun je de kleur van je decoratie zelf bepalen door steeds een laagje aan te brengen en opnieuw in de oven te plaatsen.

Je eigen lente- Paasdecoratie maken.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonljikeTouch-Handmade-DIY-Tafeldecoratie_PersoonlijkVindt je het leuk om zelf creatief bezig te zijn. Dan heb ik hier ook nog wat leuke ideeën om je eigen lente- of Paasdecoratie te bewerken, die je als vaasje kan gebruiken.

Uit sfeervolle paas- of lenteservetten knip je de afbeelding uit. De eerste laag van het servet gebruik je om op jouw potje te bewerken. Met hobbylijm dat speciaal ervoor is om te bewerken, strijk je met een kwast de lijm op de pot en voorzichtig op de achterkant van je servet. Deze plaats je op de gewenste plaats op je potje en strijk je glad met een schone droge kwast.

Een ander leuk idee is om op de markt kanten stof te kopen. Deze kun je voor een paar euro voor een meter kopen en hier kun je zeker 5 of 6 potjes en flessen mee bewerken. En misschien wel meer.
Knip met, bijvoorbeeld een nagelschaartje,  uit wat jij voor je potje of fles wil gebruiken. Met eenvoudige hobbylijm bewerk je dit kant op je potje. Je zult versteld staan hoe leuk deze decoratie met bloemen erin op jouw tafel staat.

Jouw lente-dinertafel.

Pasen is dè gelegenheid om voor je familie en misschien je vrienden een vrolijke sfeervolle tafel te dekken.
Ik ben tafelstyliste met ontzettend veel passie. Ik weet zeker dat ik ook deze Paasdagen de tafel helemaal in paasstijl ga dekken. Ik geniet hier enorm van en ik weet dat mijn familie het enorm waardeert wanneer de ontbijttafel er weer vrolijk sfeervol gedekt uitziet. Maar natuurlijk kan dit ook voor een Paasdiner.

Ik wens je veel plezier en succes met het dekken van jouw sfeervolle lentetafel.
Geniet van je dag en een heel fijn Paasweekend toegewenst!

Sfeervolle groet,
Marlou

Geef een reactie