Spring naar inhoud

Een gezellige Paaslunch aan een sfeervol gedekte Paastafel

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Pasen-Tafelstyliste-Vriendinnenluch-Paaslunch

Het is halverwege maart dat ik via Facebook Messenger een berichtje van Maaike Krijtenburg krijg, dat ze met het idee loopt om een paaslunch te organiseren.
Ik ben meteen enthousiast en werk graag mee met deze lunch.

Deze lunch zou bij mij thuis georganiseerd worden, omdat dit gewoon makkelijker was in zo'n korte tijd. In een ontzettend korte tijd heeft Maaike het voor elkaar gekregen dat ze voor deze lunch de nodige leveranciers had.
Maaike verzorgde voor deze speciale lunch de stationary (drukwerk), Inès Cheffi zorgde voor  haar heerlijke zoete bijdrage, Susanne Daniels voor de gezellige bloemen op tafel en Els Korsten legde alles met ontzettend veel sfeer vast.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Paaslunch-Vriendinnen-MaaikesLIvepainting-SuusBloemenenMeer-Cheffi'sPastries-ElsKorstenFotografie

De dag van de Paaslunch met vriendinnen.

Op dinsdag 27 maart was het dan zover. De dag dat de Paaslunch ging plaatsvinden. Ongelooflijk dat je binnen 10 dagen een shoot kan organiseren. Volgens mij is dit echt een record. Maar zo ontzettend gaaf!

's Morgens haalde ik de broodjes, de bloemen bij Susanne en pikte ik Maaike op van het station.
Ik had nog zeker 2 uur om de tafel in een gezellige Paassfeer te dekken. Servies en glazen had ik geleend bij een vriendin van me, dat perfect paste in het Paasplaatje. En Maaike zorgde voor de finishing touch met het aquarelleren van de stationary.
Inès kwam om ongeveer 11 uur met haar lekkers. Een ontzettend gave lekkere taart, merinque, chocolaatjes en heerlijke koekjes. Niet goed voor mijn suiker, maar zo ontzettend lekker.

Om ongeveer half 1 kwamen mijn vriendinnen die ik had uitgenodigd voor de lunch, zodat we een gezellig groepje hadden. Mensen die elkaar al langer kenden en anderen die pas voor deze lunch aan elkaar werden voorgesteld. Het was echt een ontzettend leuk damesclubje.

Rond 1 uur kwam Els Korsten, zij zou alles voor deze lunch met prachtige foto's vastleggen. Eerst even mooie foto's van mijn tafel, stationary van Maaike, het lekkers van Inès en hoe de bloemen van Susanne prachtig op tafel stonden.

Els Korsten Fotografie www.elskorstenfotografie.nl

De lunch zelf.

Wauw, wat ging de tijd toch ontzettend snel voorbij. En hoe gezellig was het!
We hadden echt 6 gezellige dames aan tafel. En vanaf de eerste minuut kwamen er echt super leuke gesprekken aan tafel. We hebben echt over van alles gekletst. Privé, maar grappig genoeg ook op zakelijk vlak hadden we allemaal raakvlakken. Alsof ik mijn vriendinnen hierop had uitgenodigd. Maar echt heel erg toevallig zaten er allemaal ondernemers aan tafel.

Dit vind ik nu echt zo gaaf en wat ik zo graag wil bereiken met een mooi gedekte tafel dat in ieder thema gedekt kan worden. Dat men zich welkom voelt en een tafel die uitnodigt om echte gesprekken te voeren.
Tijdens deze lunch kende de helft elkaar wel en waren 2 gasten uitgenodigd die alleen mij kende. En wat was het ontzettend gezellig! Ik denk dat ik ook voor de andere gasten spreek dat het echt een heel succesvolle Paaslunch was.

Inès en Maaike ken ik uit de trouwbranche en we hebben elkaar bij verschillende weddingshoots ontmoet. Hierdoor hebben we elkaars werk kunnen zien en van Inès kunnen proeven. Maar we hebben ook elkaar op deze manier persoonlijk leren kennen, waardoor deze fantastische lunch in korte tijd tot stand is gekomen.

Tafelstyling voor deze lunch.

Het tafellinnen (tafellaken en servetten) had ik speciaal voor deze lunch gekocht bij de Hema.
Om de tafel in paassfeer te decoreren heb ik verschillende accessoires gebruikt.
Toevallig had ik een paar weken geleden voor weinig geld boomstammen gekocht. Deze heb ik gebruikt om de croissantjes en de belegde broodjes op te leggen.
Zelf heb ik nog vintage borrelglaasjes met een kristallen uitstraling, dat perfect paste bij het servies. Hier had ik boter, hagelslag en jam in gedaan. Voor een speciale lunch (of ontbijt)  vind ik dit altijd toch wat gezelliger staan.
De vaasjes voor de bloemen zijn hand bewerkte potjes die ik met kant heb bewerkt. En van een eierdoos heb ik eierdopjes gemaakt en in een gezellige kleur geverfd wat helemaal bij het thema van deze lunch paste.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-DIYdecoratie-Handmade-Lunch-Vriendinnen-Vrijgezellenfeestje

Nog even de fantastische mensen die in korte tijd deze super gezellige lunch voor elkaar hebben gekregen:
Organisatie & stationary: Maaikes Livepainting
Fotografie: Els Korsten Fotografie
Taart & Lekkers: Cheffii's Pastries
Bloemen: SUUS Bloemen en Meer
Tafelstyling: door mij (Table 4 You)
Onze gasten: Saskia & Mariska

Geniet van je dag!

Groetjes,
Marlou

Geef een reactie