Spring naar inhoud

Over Marlou

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-MarlouVisser-TafelstylisteIk ben Marlou Visser, tafelstyliste, romanticus en eigenaresse van Table 4 You

Tijdens een gezellige avond dineren met vrienden of familie aan tafel ontluiken vaak de mooiste gesprekken. Het is de sfeer, de setting waar we in het dagelijks leven vaak niet de tijd voor nemen.

Maar áls je zo’n avond (of dag) organiseert, dan weet je weer waar het leven écht over gaat: samen zijn. Genieten. Met elkaar en van elkaar.

Dit gevoel, het creëren van momenten van samenzijn, is de reden dat ik met Table 4 You ben begonnen.

 

"Marlou verzorgt de tafels met passie.
Ze heeft kennis van zaken en is altijd enthousiast. Naast het dekken van tafels, weet ze ook nog eens stijlvol te decoreren."

Mijn missie

Mijn missie is dat mensen meer tijd voor elkaar gaan nemen. Het jezelf gunnen om in ieder geval eenmaal per jaar een bijzondere, speciale en unieke dag te nemen, waarin je samen bent.

Het leven is vluchtig en gehaast. Het is heerlijk om momenten te hebben waarin je echt met aandacht samen bent en mooie herinneringen creëert.

Dat kan tijdens een feestdag zijn, zoals Kerstmis of Pasen. Maar ook tijdens een verjaardag, een vriendendag of uiteraard: je trouwdag.

Hoe geweldig is het om jaarlijks, of iedere vijf jaar, opnieuw van je trouwdiner te genieten? Ik noem dat: je herinneringen levend houden.

Die herinneren je eraan waarom je samen bent: de liefde.

Mijn man en kinderen zijn mijn grote liefde. Ik koos voor het fulltime moederschap omdat ik mijn gezin warmte en aandacht wilde geven. En die waarden zijn ook in mijn bedrijf verweven.   

Zakelijke hospitality

Table 4 You is ook heel slim als PR-middel in te zetten.

Ik heb een grote passie voor mijn vak als tafelstyliste. Dat is de vakvrouw in mij, maar ook de romanticus. Ik vind het heerlijk om de wensen van mijn klanten te transformeren in een WOW-effect. Van een strak gedekte tafel volgens de etiquette ga ik best een beetje aan.

Voor een zakenlunch pak ik flink uit en ik stijl de tafel volgens de branding, kleuren en huisstijl van de ondernemer. Mijn doel is dat mijn klanten indruk maken.

Mijn kracht is dat ik de juiste mix van zakelijke perfectie en persoonlijke balans weet te vinden. En ik overtref mijzelf keer op keer. Daarmee geef ik een kwaliteitssignaal af. Nieuwsgierigheid en hebberigheid verzekerd!

Het allerbelangrijkste vind ik dat ik met Table 4 You mensen samenbreng. Dichter bij elkaar. En dat is een genot om aan te mogen werken.

Meer over mij

Graag vertel ik je waar ik vandaan kom, waar ik opgegroeid ben en wat ik zo belangrijk vind in het leven.

Table4You-Opgroeien-OverMarlou-Geschiedenis-MarlouVisser

Ik ben geboren op Curaçao. Tot mijn 5e levensjaar heb ik hier met mijn ouders en 2 oudere zussen mogen wonen.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet veel meer van deze tijd herinner. Het enige dat ik me herinner is dat ik door de hond van de buren ben gebeten en dat ik uit een boom ben gevallen. En ook dit heb ik niet echt bewust meegemaakt, maar staat wel in mijn geheugen gegrift.

In Nederland ben ik opgegroeid in het Brabantse dorp, Nuenen, onder de rook van Eindhoven.
Ik heb echt het gevoel dat ik met heel veel vrijheid opgegroeid ben.

Na de lagere school volgt voor iedereen de middelbare school.
Ik kan je zeggen dat ik het wel moeilijk vond om ook op de lagere school, bij de les te blijven. Ik droomde vaak weg en staarde graag naar buiten.

In de 6e klas moesten we de Cito-toets doen.
Allebei mijn zussen zaten al op het VWO. Toen ik het advies kreeg voor LBO (volgens mij is dit tegenwoordig het VMBO-T), kwam dit toch best hard aan. Ik had wel het idee dat ik niet zo hoog zou scoren als mijn zussen, maar LBO was echt wel heel erg laag voor mij. Dit liet ik natuurlijk niet merken aan mijn ouders, maar ik vond dit advies werkelijk verschrikkelijk.
Ik ging naar de school van mijn eigen keuze. Ik had een goede tijd hier, het leren vond ik wel best moeilijk. Dus dit was dus echt wel het goede advies wat ik op de lagere school had gekregen.

Totdat ik op een gegeven moment een woordenwisseling tussen mijn ouders hoorden over mijn zus (die 1 jaar boven mij zit) en mij. Fijn om te horen dat mijn moeder mij hierin steunde, maar ik voelde mij dè mislukking van de familie. En deze ruzie/woordenwisseling tussen mijn ouders, heeft me echt jaren achtervolgd.
Ik voelde me niet goed genoeg en had het gevoel dat ik moest presteren om ook een plekje bij mijn vader te krijgen, die echt opkeek tegen deze zus. Tenminste, dit idee had ik mezelf opgelegd, wetende dat ik echt niet beter kon.

In mijn schooltijd heb ik me “opgewerkt” naar het MBO-niveau. Dit was echt het hoogst haalbare voor mij, want aan theorie kon ik echt niet mijn aandacht houden. Ik was liever praktijk gericht.

Na een verkeerde studiekeus, koos ik toch voor de opleiding Koken/Serveren. Een MBO opleiding in Eindhoven waar je theorielessen kreeg, maar ook voldoende praktijklessen in koken en serveren.

Jarenlang had ik het idee dat ik kok wilde worden, omdat ik mijn moeder regelmatig hielp met het bereiden van onze dagelijkse Indische avondeten. Alles werd met verse kruiden en ingrediënten bereidt en ik vond het heerlijk om mijn moeder in de keuken te helpen.
Deze opleiding bestond dus ook uit het restaurant gedeelte, waar we voor de leerlingen van school en gasten uit de buurt of omgeving moesten serveren.
Hoe verlegen ik deze tijd ook was, op de een of andere manier vond ik het heerlijk om de gasten in onze schoolrestaurant te verwennen en een fijne tijd in ons restaurant te geven.

Bij ons examen moesten we 2 verschillende tafels serveren. 1 Tafel was voor 4 personen en een warm 3-gangen diner en de andere tafel was voor 2 personen een broodmaaltijd.
Ik weet het nog als de dag van gisteren hoe dit examen verliep.

Ik was echt zo zenuwachtig dat ik alles voor beide tafels goed had ingedekt, alleen was ik voor de tafel met een broodmaaltijd vergeten de borden in te dekken en ik serveerde alles al wat voor deze tafel nodig was en wenste deze gasten smakelijk eten toen ik zag dat ik ze geen bord hadden om van te eten. WAUW! Ik dacht ter plekke dat ik door de grond ging, maar heb me hier goed uitgekletst en ben voor de praktijk in 1 keer geslaagd.
Voor theorie had ik natuurlijk een herexamen voor economie.
Maar ik was geslaagd!

Het opstarten van Table 4 You was voor mij vanzelfsprekend. Ik was immers altijd bezig met het dekken van de tafels en dit ging altijd volgens de richtlijnen die ik op deze vervolgopleiding had geleerd. Ik genoot (en nog steeds) wanneer een tafel helemaal strak is gedekt, waar je met veel plezier van je gerechten wil genieten.
Jaren later kwam ik pas achter waarom ik mijn bedrijf heb gestart.

Ik vond altijd party-catering heerlijk om te doen, maar de laatste jaren heb ik voornamelijk gewerkt in de bedrijfscatering. Dit was makkelijk te combineren met mijn gezin. Na de geboorte van onze jongste heb ik ontslag genomen bij mijn laatste opdrachtgever. Het boterde niet met mijn collega’s en ik was meer op mijn plek op een 1mans of 2 mans vestiging, waar ik echt alles kon doen van het maken van bestellingen en contact met de leveranciers, bereiden van de broodjes en alles klaarmaken voor de middaglunch tot aan het contact met de mensen die in dit bedrijf werken. En ik moet je eerlijk bekennen, het maakte mij niet uit of ik te maken had met een directeur of met de schoonmaakster van het bedrijf. Ik vond het heerlijk om in contact te zijn met mensen.

De reden waarom ik een bedrijf in het dekken van sfeervolle tafels ben gestart.Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-DIYdecoratie-Handmade-Lunch-Vriendinnen-Vrijgezellenfeestje
Ik vind het heerlijk om de mensen in de watten te leggen. Dat ze genieten van elkaar en dat men echt in contact kan zijn met elkaar. En waar maakt men nu echt tijd voor elkaar? Dit gebeurd vaak aan tafel.

Ik geniet ervan wanneer de gasten het gevoel krijgen dat ze bij iedere gelegenheid welkom zijn. Dat ze er toe doen en dat men het fijn vindt dat ze er zijn.
En dit maakt helemaal niet uit waar dit is. Thuis, op een bijzondere locatie of waar dan ook. Het gevoel dat je er toe doet, dat is zo belangrijk voor mij en dit wil ik heel graag overdragen met mooie sfeervolle gedekte tafels.

Voor de zakelijke markt heb ik ervaren dat ik het heerlijk vind om deze dag de ondernemer, coach of trainer in het zonnetje te zetten.
Ik vertaal graag de bedrijfsuitstraling op een live-dag, seminar of inspiratiedag. Zodat zijn of haar gasten/deelnemers direct bij binnenkomst een warm welkom krijgen, dat de betreffende ondernemer het waardeert dat zij op deze bijzondere dag aanwezig willen zijn en hun kostbare tijd willen inruilen om bij deze dag te zijn.
Ik geniet ervan wanneer deze uitstraling overal terugkomt van ontvangst, naar trainingsruimte tot aan lunch- of dinertafel.
Dat alle tafels en ruimten de desbetreffende ondernemer vertaald.

Met mijn dienst vind ik het heerlijk als de ondernemer zelf ook helemaal in haar of zijn element staat. Dat hij of zij zich nergens over hoeft te bekommeren, maar alleen aandacht hoeft te hebben voor de training en de gasten die speciaal voor deze ondernemer gekomen zijn.

Wanneer jij als ondernemer een succesvolle dag hebt,
dan is mijn dag geslaagd!

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Tafelstyling-Tafelstyliste

Wil je ook leren hoe je een tafel perfect dekt en stijlt? Download mijn e-book.