Spring naar inhoud

Nog meer sfeer op jouw Kersttafel

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Kersttafel-Trouwevenement-WishesAndWeddings-KasteelMaurick

Met Kerst gaan we altijd extra uitpakken. De heerlijkste gerechten worden klaargemaakt, iedereen doet zijn deel. De een heeft de verantwoording voor het voorgerecht, de ander voor het hoofdgerecht en weer een ander heeft de verantwoording voor het nagerecht.
Alle gerechten zijn op elkaar afgestemd en voor deze speciale dagen wil je ook dat de dinertafel sfeervol eruit komt te zien.

We zitten een paar dagen voor Kerst. Misschien zit je al te praktiseren hoe je dit jaar je kersttafel wilt gaan aankleden. Maar je hebt echt geen idee hoe je dit jaar die heerlijke warme gezellige sfeer op tafel kan creëren.

Sfeer op jouw dinertafel.

Het aller mooiste servies haal je ook deze Kerst weer te voorschijn. Het zilveren bestek van oma en de mooie kristallenglazen van je lievelingstante wil je voor de dinertafel gaan gebruiken.
Iedereen heeft een plaats aan jouw dinertafel en je zorgt dat de tafel mooi is gedekt.
Je hebt besloten om alle componenten van het hoofdgerecht in mooie schaaltjes op tafel komt te staan. Dus de tafel staat vol, maar je mist sfeer op jouw dinertafel.
Hmmm, hoe ga je dit voor elkaar krijgen zonder dat je hier veel geld voor hoeft uit te geven.

Ik denk dat ik je hier wel bij kan helpen, want sfeer heb je echt heel makkelijk op iedere tafel gecreëerd en dat hoeft echt niet veel te kosten.
Heb je een echte boom of een kunstboom? Je hebt ook kunst gierlande die je kunt gebruiken als loper op tafel.
Wanneer je een echte (natuurlijke) boom hebt, dan heb je aan de onderkant wat takken af moeten knippen om deze passend in de mand of steun te zetten. Deze takken kun je heel goed gebruiken om kerststukjes te maken, maar zeker ook om je kersttafel mee te versieren. Het hoeven echt geen grote takken te zijn.

Bij de Wibra, Action of Big Bazar kun je leuke kerstdecoratie kopen voor weinig geld. Dit zijn mijn favoriete winkels waar ik voor decoratie ga kijken. Want decoratie hoeft naar mijn idee echt niet duur te zijn!

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Tafeldecoratie-TafelStyliste-Dinertafel-MarlouVisserSfeer met jouw eigen decoratie.

Oké je hebt dus de dennentakken of guirlande.
Wanneer je tafel helemaal vol staat met verschillende schaaltjes, kun je (afhankelijk van de grote van je tafel) verschillende kleine ruimtes creëren om kleine decoratie op je tafel te plaatsen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de decoratie als een loper over je tafel te stylen. Dan kun je ervoor kiezen om dan op verschillende plaatsen de schaaltjes neer te zetten of je gebruikt een opklaptafel of campingtafeltje die je als side -table wilt gebruiken.

Houd bij het versieren/stylen van je dinertafel rekening dat je de decoratie niet te hoog maakt, zodat men altijd nog oogcontact kan houden met de tafelgenoten. Niets is zo vervelend om je om de decoratie heen te moeten manoeuvreren.

Terug naaar de dennentakjes, hier kun je kerstballen vastmaken en op verschillende punten op tafel kun je kaarsen neerzetten. Alleen 1 kaars of een groep van kaarsen in verschillende maten voor de speelsheid.
Met bloemen in kleine vaasjes zorg je voor meer kleur. Je kunt ook ervoor kiezen om losse bloemen op de tafel te leggen.

Op je side-table kun je hier ook in dezelfde stijl als op je dinertafel decoratie plaatsen. Alles is dan mooi in dezelfde stijl gedecoreerd, wat ook rust geeft.

Wat ook een heel mooi effect op je Kersttafel heeft is om de schaaltjes op een plateau of verhoging te zetten.
De plateaus kun je decoreren met dennentakken en mooie decoratiestukken, zodat je tafel gaat stralen. Om kandelaars en kaarsen in verschillende maten tussen de plateaus of verhogingen te plaatsen, creëer je sfeer op tafel.

Je zelfgemaakte kerstdecoratie op tafel.

Decoratiestukken kun je ook heel goed zelf maken.
Lege wijnflessen bijvoorbeeld kun je heel goed gebruiken. Deze kun je spuiten in een sfeervolle kleur en je kunt ze met glitter voorzien.
Maar je kunt deze flessen ook gebruiken als kandelaars. Vul ze met water en doe er een dennentak in. Verdeeld op je dinertafel staan deze flessen heel sfeervol.

Denk aan dennenappels of eikels die je tijdens je boswandeling hebt verzameld. Spuit ze zilver of goud. Eventueel kun je er dan een glitter overheen strooien wanneer ze nog nat zij. En zo heb je voor weinig geld hele leuke diy decoratie die niemand anders heeft.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Stijlgids-EtiquetteTafeldekken-InkijkSfeervol jouw Kersttafel dekken, kan jij ook.

Als je het leuk vindt om de tafel helemaal strak in stijl te dekken, waardoor je tafel nog meer gaat stralen. Dan heb ik voor jou een Stijlgids geschreven.
In deze Stijlgids leg ik je stap voor stap uit hoe je volgens de etiquette de tafel dekt. Dit is echt niet zo moeilijk. Als ik het kan, kan jij dit ook.

De Stijlgids bestaat uit 2 delen. Ik heb namelijk ook opdrachten in de Stijlgids staan die je in het werkboek gaat maken. Op deze manier raak je vertrouwd hoe jij de tafel zelf kan dekken en kun je deze Kerst met veel plezier een mooie tafel dekken waar je met veel plezier je gasten gaat ontvangen.

Het inkijkexemplaar bestaat uit 7 pagina's en kun je GRATIS downloaden.

Ik wens je hele fijne feestdagen en ik hoop je in 2019 weer te mogen inspireren.

Een sfeervolle groet,
Marlou