Spring naar inhoud

De organisatie van jouw bruiloft.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Tafelstyliste-Organisatie-BruiloftJe gaat trouwen!
Wat een super leuke tijd ga je tegemoet. Laat je vooral inspireren op het web en tijdens gezellige trouwbeurzen die door het hele land georganiseerd worden.
Maar hou bij het organiseren van jullie bruiloft vooral rekening met jullie wensen. Wat willen je uitstralen en wat vinden je belangrijk voor de styling van voor de ceremonie. Hoe wil je de dinertafel gedecoreerd hebben, waardoor jullie bruiloftsdiner nog lekker zal gaan smaken.
Er is echt zo ontzettend veel mogelijk bij de organisatie van jouw bruiloft!

De organisatie van jullie bruiloft.

Je zult er verbaasd zijn hoeveel er allemaal mogelijk is bij de organisatie van jullie bruiloft. Wat vinden jullie belangrijk? Waar willen jullie gaan trouwen? Wordt dit ons eigen Nederland of gaan jullie toch liever naar het buitenland? De mogelijkheden zijn de laatste jaren echt oneindig! Maar wat ik jullie graag op het hart wil drukken is dat het echt jullie bruiloft moet zijn. Waar jullie je prettig bij voelen, wat een ander ook zal zeggen.

Jullie hebben vast en zeker een bepaalde datum in jullie hoofd die jullie mooi vinden of veel voor jullie betekend. Check bij het gemeentehuis of deze datum nog vrij is, want populaire data staan al heel snel vast. Zorg alleen al om deze reden dat jullie niet aan 1 datum vast zitten, maar prik verschillende data die jullie mooi of belangrijk vinden. Hierdoor zullen jullie niet snel teleur gesteld zijn als die ene datum al vol zit.

De volgende stap is het vastleggen van een locatie.
Ik sta er altijd van te kijken hoe snel een locatie al volgeboekt is. Wil je persé die speciale locatie? Check dan ook hierbij of jullie data nog vrij zijn.
Maar naast een populaire locatie is tegenwoordig ook zoveel meer mogelijk. Denk aan een bijzonder natuurgebied of misschien heb je familie die een prachtige huis met tuin hebben waar jullie graag willen trouwen. Ook deze mogelijkheid is de laatste jaren populair. Groot voordeel hierbij is dat je niet vast zit aan een bepaalde datum.

Wie gaat jullie in het echt verbinden?
Kies je hiervoor voor een trouwambtenaar van de burgerlijke stand van jullie gemeente of willen jullie liever een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS)? Ook hier is zo ontzettend veel mogelijk.
Wat ook een optie is dat naast een trouwambtenaar, een bijzonder persoon uit je familie of vriendenkring jullie in het echt verbindt. Het officiële gedeelte wordt dan gesloten door de trouwambtenaar van jullie keuze, zodat alles wettelijk goed geregeld is.

Wauw! Wat is er toch ontzettend veel mogelijk!
Alleen al om deze redenen is het verstandig om eens een bezoek te brengen aan een trouwbeurs of informatie op te vragen bij de verschillende ondernemers uit de trouwbranche.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-CeremonieStylingDe styling van de ceremonie.

Met wie loop je naar het altaar? Is dit je vader of zal dit een ander belangrijk persoon zijn?
Hoe wil je dat deze decoratie eruit zal komen te zien. Heb je een bepaald thema in je hoofd?

Ook op locatie kun je de ceremoniestyling krijgen die jij zo graag wilt en waar je zo lang van droomt.
Wil je een romantische uitstraling of ga je liever voor een stoere uitstraling.
Wat voor bloemen wil je voor de ceremoniestyling gebruiken? Het mooiste is als de bloemen uit je trouwboeket terug komen in de gehele styling. Dus bij de ceremonie, maar ook dat deze bloemen terugkomen op de tafelstyling van je dinertafel en later weer in de aankleding van je feestzaal/-tent.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Tafelstyliste-BruiloftsdinerHet bruiloftsdiner.

Heb je al een beetje een idee hoe je deze belangrijke dag uit jullie leven wil organiseren? Heb je de belangrijke zaken al in grote lijnen uitgewerkt en vastgelegd?
Dan is  het tijd om over jullie diner (of lunch) te gaan nadenken, want ook hier dient over nagedacht te worden.

Samen met de locatie kunnen jullie om de tafel gaan zitten wat jullie de gasten graag willen serveren . Welke gerechten passen bij jullie en uit hoeveel gangen willen je dat het diner bestaat? Dit kun je allemaal bespreken met de kok.

Wat is op locatie mogelijk? Willen zij de decoratie en het dekken van de dinertafels in eigen beheer houden of staan zij open dat een derde partij de tafels zo gaat dekken dat deze past bij jullie stijl?

Organiseer je de bruiloft op een eigen locatie? Dan kun je op zoek gaan naar een cateraar die jullie begrijpt. Die ook hierbij graag met jullie om de tafel gaat zitten om alle wensen voor het diner te bespreken.

Wanneer je voor een groot deel duidelijk hebt hoe deze dag eruit gaat zien, kun je gaan nadenken hoe je de dinertafels wil verzorgen.
Houd hier rekening mee hoeveel gasten jullie hiervoor willen uitnodigen. En dank ook na hoe je de tafelsetting wil hebben.Willen jullie 1 lange tafel of 2 lange tafels bij bijvoorbeeld 30 gasten? Of willen jullie ronde tafels voor het diner? Er is zo ontzettend veel mogelijk, maar houd ook bij de dinerstyling rekening met de decoratie. Houdt ook hierbij rekening met jullie wensen.
Ik help je hier graag bij om een goed overzicht te hebben naar alle mogelijkheden voor een goede tafelschikking.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Tafelstyliste-Bruiloft-Dinertafel-Openlucht-Tafelstyliste

Hoe gaaf staat het als de ceremoniestyling terug komt in de decoratie van de dinertafels, zodat deze als een rode draad op jullie dag door zal lopen en wat echt een WAUW-reactie zal geven bij jullie, maar zeker ook bij jullie gasten. Ook hierbij kan rekening gehouden worden bij de tafelstyling.

Er is ontzettend veel te regelen wat betreft jullie bruiloft. Ik hoop dat ik je in deze blog een beetje heb kunnen helpen.
Natuurlijk wens ik je ontzettend veel plezier met het organiseren van deze ontzettend gave dag en..... Blijf vooral genieten van alle kleine resultaten op weg naar jullie bruiloft.

Sfeervolle groet,
Marlou

Met dank aan Jeroen Savelkouls Fotografie voor de prachtige foto's.