Spring naar inhoud

Voorbereidingen voor het dekken van een sfeervol gedekte tafel.

Table4You-SfeervolleTafelsmetPersoonlijkeTouch-Voorbereidingen-Tafeldekken-MiseEnPLace

Maak voorbereidingen voor het dekken van een mooie tafel.

Voordat je je tafel met veel sfeer gaat dekken is het belangrijk om te bedenken wat je je gasten wilt serveren. Maak hier dus je voorbereidingen voor. Wat wil je gaan serveren? Hoeveel gangen wil je opdienen? En wat wil je voor drank gaan serveren? Wanneer dit voor jezelf duidelijk is kun je gaan bedenken wat je hiervoor nodig hebt. Denk hierbij aan hoeveel glazen en wat voor soort glazen, wat voor soort en de hoeveelheid bestek en welke borden je wilt gaan gebruiken.

De voorbereidingen.

Nu je je menu klaar hebt en precies weet wat je wilt gaan serveren, adviseer ik je om hiervoor het nodige bestek bij elkaar te leggen. Dit heet een mise-en-place maken.   Beslis ook wat voor soort tafellaken je wilt gebruiken. Zorg er hierbij voor dat je tafellaken netjes gestreken is en er geen vlekken in zitten.

Voordat je de tafel gaat dekken, zorg je ervoor dat je bestek, borden en glaswerk schoon is en geen vlekken op zitten. Om deze meer te laten stralen kun je het bestek, de borden en glaswerk opwrijven. Dit noemt men poleren.
Poleren doe je met water wat net gekookt heeft en waar de damp nog van afkomt. Houd je bestek, borden en glaswerk 1 voor 1 boven de stoom en wrijf deze op met een schone doek dat geen stofdeeltjes achterlaat. Ik gebruik hiervoor een hydrofiele luier, maar een theedoek voldoet ook goed genoeg.

Meer weten over het dekken van jouw tafel?

Op mijn website kun je mijn gratis Stijlgids aanvragen. In deze Stijlgids leg ik je stap voor stap uit hoe je een mooie tafel kunt dekken, die klasse uit zal gaan stralen.
Ik geef ook workshops. Tijdens deze workshops leg ik je alle stappen uit waar je rekening mee dient te houden voor het dekken van jouw tafels volgens de richtlijnen die hiervoor staan. En daarnaast geef ik je wat tips hoe je je servetten op een creatieve manier kan vouwen, voor de finishing touch van jouw tafel.
Tijdens deze workshops ga je vervolgens zelf aan de gang met het dekken van jouw tafel en geef ik waar nodig tips.

Voor nu hoop ik dat ik je een beetje heb kunnen helpen waarmee je dient te beginnen, wanneer jij een mooie tafel wilt dekken dat veel sfeer uitstraalt.

Ik wens je in ieder geval veel plezier met het dekken van jouw tafel!

Geniet van je dag!

Sfeervolle groetjes,
Marlou

Geef een reactie